Nu blev det lite glapp i bloggandet igen. Det beror kanske på att jag har brustit i mina rutiner…?

Jag går promenader flera gånger om dagen. Tack vare hunden. Hunden hjälper mig att få rutiner. Jag behöver rutiner. Jag har nog varit rätt rädd för att bli vanemänniska. En sån som måste gå samma väg, sätta sig på samma säte i bussen och äta samma sak varje dag och inte klarar av att ändra sig. Jag ÄR en vanemänniska – men jag har inte svårt för att bryta vanorna. Det är nog skillnad.

Men jag behöver lagom rutiner. För att få lugn i systemet behöver jag bestämma hur min dag ska se ut. Jag behöver kunna bocka av saker och känna mig nöjd. Annars finns det stor risk att jag flyr från mina uppgifter, skjuter upp och gör annat istället. Resultatet av det blir att jag inte är nöjd. Känner mig dålig. Värdelös. Har inte åstadkommit ett dugg.

Det låter så simpelt. Och jag hör det från så många. Men jag fattar nu. Jag kan inte fokusera om jag inte ”bokar in mig” i min egen vardag. Och för att bli nöjd behöver jag ha åstadkommit något. Och för att åstadkomma något behöver jag vara kreativ. Och för att kunna bli kreativ behöver jag fokusera.

Så nu har jag scheman varje dag. De är ganska flexibla och går att justera enkelt, men utgångsläget är att göra en sak i taget, som jag har bestämt.

För fokus.